• Vladimir Putin a ordonat, de urgenţă, reuniunea consiliului de securitate rus pentru ziua de luni, după distrugerea podului care leagă Rusia de Crimeea.
  • Preşedintele Vladimir Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei pentru luni 10 octombrie, a informat agenţia de presă de stat Ria Novosti, citând Kremlinul.
  • Motivul adunării nu a fost anunţat încă şi vine la două zile după ce podul cheie dintre Crimeea şi Rusia a fost avariat într-o explozie în ceea ce a fost văzut ca un eşec semnificativ de securitate pentru Rusia.

Vladimir Putin a ordonat, de urgenţă, reuniunea consiliului de securitate rus pentru ziua de luni, după distrugerea podului care leagă Rusia de Crimeea.

Preşedintele Vladimir Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei pentru luni 10 octombrie, a informat agenţia de presă de stat Ria Novosti, citând Kremlinul.

Motivul adunării nu a fost anunţat încă şi vine la două zile după ce podul cheie dintre Crimeea şi Rusia a fost avariat într-o explozie în ceea ce a fost văzut ca un eşec semnificativ de securitate pentru Rusia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Consiliul este compus din înalţi oficiali de stat şi şefi ai agenţiilor de apărare şi securitate ale Rusiei, însărcinaţi cu coordonarea problemelor de securitate naţională.

Explozia s-a produs sâmbătă pe podul strategic rutier şi feroviar care leagă Rusia de peninsula Crimeea.

Rusia a preluat Crimeea de la Ucraina în 2014, iar podul de 19 km care o leagă de reţeaua de transport a Rusiei a fost inaugurat cu mare fast de preşedintele Vladimir Putin patru ani mai târziu. Acum reprezintă o rută de aprovizionare crucială pentru forţele ruseşti care au preluat controlul asupra celei mai mari părţi a regiunii Herson din sudul Ucrainei.

Podul Kerci, simbolul anexării ilegale a Crimeei la Rusia, a fost distrus de explozii uriașe

Comitetul Naţional Antiterorism din Rusia a declarat pe reţelele de socializare că explozia s-a produs la ora 6.07 într-un camion de marfă şi a provocat incendierea a şapte vagoane cisternă cu combustibil care se îndrepta spre peninsulă.

Comitetul a precizat că două secţiuni ale podului rutier s-au prăbuşit parţial, dar că arcul care traversează strâmtoarea Kerch, calea navigabilă prin care navele călătoresc între Marea Neagră şi Marea Azov, nu a fost avariat.

Ulterior, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că incendiul a fost stins, a relatat agenţia rusă de ştiri Interfax.

Autorităţile regionale au anunţat că podul a fost redeschis traficului sâmbătă dupămasă. Totuşi, pe pod nu pot trece decât autoturismele şi autobuzele după ce sunt atent verificate. Camioanele sunt nevoite să utilizeze feribotul pentru a face traversarea.

Circulaţia vehiculelor de-a lungul podului din Crimeea a început. În acest moment, traficul este deschis pentru autoturisme şi autobuze, cu o procedură de inspecţie completă. Îi rugăm pe şoferii de camioane să îşi planifice traseul folosind trecerea cu feribotul de la Kerch” , a declarat Serghei Aksyonov, potrivit Sky News.

Explozia s-a produs sâmbătă pe podul rutier şi feroviar care leagă Rusia de peninsula Crimeea.