• Vladimir Putin ar putea rămâne fără Botox din cauza sancțiunilor impuse Rusiei de către companiile farmaceutice mondiale.
  • O serie de producători de medicamente, inclusiv Eli Lilly and Company, Novartis and Abbvie Inc., își reduc operațiunile din Rusia, ca parte a sancțiunilor occidentale.
  • În presă și pe site-urile de socializare, se speculează că liderul rus, în vârstă de 69 de ani, ar fi un utilizator înfocat al injecțiilor cu Botox menite să îi alunge urma anilor de pe chip.

Președitnele rus, Vladimir Putin, ar putea rămâne fără Botox din cauza sancțiunilor impuse Rusiei de către companiile mondiale farmaceutice. În anunțurile care au apărut în presa de afaceri, s-a spus că o serie de producători de medicamente, printre care Eli Lilly and Company, Novartis and Abbvie Inc. au decis să își reducă operațiunile din Rusia, ca parte a sancțiunilor occidentale pentru invazia din Ucraina.

Eli Lilly and Co a declarat că va continua să furnizeze medicamente esențiale pentru tratarea cancerului și al diabetului, însă va opri furnizarea de produse „neesențiale”, potrivit The Independent.

La rândul său, Abbvie, cu sediul în Illinois, care deține celebrul tratament Botox pentru riduri, a declarat că a suspendat, temporar, operațiunile pentru toate produsele sale estetice în această țară.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În presă și pe site-urile de socializare, se speculează că liderul rus, în vârstă de șaizeci și nouă de ani, ar fi un utilizator înfocat al injecțiilor cu Botox, care să îi alunge urma anilor de pe chip. Zvonurile privind utilizarea produsului de către liderul Rusiei au început după vizita sa, din 2011, la Kiev.

La acea vreme prim-ministru al Rusiei, Vladimir Putina fost surprins cu o vânătaie la ochi, iar bloggeri din Rusia l-au asociat cu un posibil semn al unei injecţii cu Botox. Deşi purtătorul său de cuvânt de atunci a negat zvonurile, mai mulţi chirurgi plasticieni au susținut că şeful executivului rus a apelat la bisturiu pentru a alunga urma anilor de pe chip. Analizând mai multe fotografii cu Putin, specialiştii au susținut că acesta şi-ar fi făcut un lifting la ochi şi mai multe injecţii cu Botox în zona frunţii şi a obrajilor pentru o piele mai netedă.

Abbvie Inc. nu a răspuns la întrebările publicației „The Independent” referitoare la consecințele suspendării vânzărilor sale în Rusia.

Într-o declarație pe site-ul său, compania a spus: „Gândurile noastre se îndreaptă către oamenii din Ucraina și către cei afectați din întreaga regiune. În calitate de companie biofarmaceutică globală, avem o responsabilitate față de pacienții care depind de medicamentele noastre. Ne-am angajat să ne asigurăm că pacienții noștri din Ucraina, Rusia și din întreaga regiune continuă să aibă acces la medicamentele noastre esențiale și salvatoare de vieți.”

„Pe măsură ce evenimentele tragice continuă să se desfășoare în Ucraina, AbbVie a suspendat temporar operațiunile pentru toate produsele noastre estetice în Rusia.”, a mai adăugat compania farmaceutică.