• Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor şi a salariului minim pentru a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a negat că problemele economice ale ţării sunt legate de războiul din Ucraina.
  • Cu o inflaţie anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil” pentru economie.
  • Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiştii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că majorează pensiile şi salariul minim din Rusia. Experţii susţin că este o încercare a liderului de la Kremlin de a minimaliza impactul războiului din Ucraina asupra economiei ruseşti, potrivit Reuters.

Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor şi a salariului minim pentru a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a negat că problemele economice ale ţării sunt legate de războiul din Ucraina.

Cu o inflaţie anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil” pentru economie.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
SUA SANCȚIONEAZĂ RUSIA

Când spun ‘dificil’, nu înseamnă că toate aceste dificultăţi au legătură cu operaţiunea militară specială„, a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Stat de la Moscova.

Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiştii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Chiar şi cu o creştere de 10% a salariului minim şi a pensiilor, specialiştii se aşteaptă ca veniturile reale ale ruşilor să scadă cu 7,5%, iar salariile reale să scadă cu aproape 6% în acest an. Ei mai estimează ca sărăcia va creşte la 12,6% în acest an, de la 11% în 2021.

Salariul minim din Rusia este în prezent de 13.890 de ruble (250 de dolari) pe lună, în timp ce pensia medie se ridică la 18.521 de ruble pe lună.