• În presa din SUA, a scăzut numărul materialelor despre Ucraina.
  • Subiectele populare au fost criza prețurilo și procesul Depp – Heard.
  • Ambasadorul rus la ONU a părăsit ședința din cauza criticilor.

La trei luni și jumătate de război, americanii își pierd interesul pentru tragedia Ucrainei.

În ultimele șapte zile, în online au apărut 70.000 de materiale despre invazie. Spre comparație, în prima săptămână au fost publicate 520.000. Numărul like-urilor sau distribuirilor pe rețelele sociale a scăzut de 22 de ori în aceeași perioadă, în ciuda eforturilor administrației Biden de a explica importanța conflictului.

Președintele american Joe Biden a trecut printr-o situație asemănătoare înainte de 24 februarie. Pentru că aliații europeni nu credeau că Rusia pregătește atacul, el a cerut CIA-ului să declasifice mai multe documente cu informații secrete.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

La ONU, ambasadorul Moscovei s-a ridicat și a părăsit sala, pentru că președintele Consiliului European a acuzat Rusia de provocarea unei crize alimentare.

Săptămâna trecută, Putin îi mințea pe liderii Uniunii Africane că sancțiunile occidentale împiedică transporturile de grâne.

„Tancurile, bombele și minele rusești împiedică Ucraina să planteze și să recolteze. Kremlinul vizează, de asemenea, depozitele de cereale și fură cereale în Ucraina, în timp ce dă vina pe alții.”, a spus președintele Consiliului European, Charles Michel.

„UE nu a impus sancțiuni sectorului agricol din Rusia. Zero.” „Puteți părăsi camera, poate este mai ușor să nu ascultați adevărul, domnule ambasador!”

„Există mai multe moduri de a exporta cereale. Prima (opțiune): îl puteți exporta prin porturile aflate sub controlul Ucrainei, în primul rând bazinul Mării Negre – Odesa și porturile din apropiere. Nu noi am minat intrările în port.”, a spus Vladimir Putin.

„Mai există o posibilitate: porturile Mării Azov – Berdiansk, Mariupol. Sunt sub controlul nostru, suntem gata să asigurăm exportul fără probleme a cerealelor ucrainene prin aceste porturi.”

În timp ce războiul din Ucraina face noi victime, UE vine cu propuneri fanteziste

În Donbas, Ucraina și Rusia continuă luptele pentru controlul orașului Severodonețk. Și, în timp ce războiul face noi victime, UE vine cu propuneri fanteziste.

În cel mai recent raport de combatere a schimbărilor climatice, țările sunt îndemnate să aibă armate mai prietenoase cu mediul, care să emită mai puțin dioxid de carbon. O propunere ironizată de un europarlamentar suedez.

„În timp ce echipăm navele de război cu pânze și acoperim tancurile cu panouri solare și înlocuim puștile cu lasere verzi alimentate de praf de zână, ar trebuie să ne întrebăm: va descuraja asta Rusia de la agresiuni, pe viitor?”, a spus Charlie Weimars, europarlamentar suedez.