• Putin distruge orice alternativă și vrea să învie un imperiu în care drepturile omului, libertățile cetățenești și proprietatea privată au fost literă moartă.
  • Din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, au fost văzute steaguri sovietice pe diverse mijloace de luptă și de transport ruse.
  • După 2014, Ucraina a dat jos toate statuile comuniste.

Putin vrea să celebreze 100 de ani de la înființarea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste cu un ,,come back” plin de crime în jurul său.

De la opoziția din țară, până la opoziția din Europa și SUA, Kremlinul distruge orice alternativă și vrea să învie un imperiu în care drepturile omului, libertățile cetățenești și proprietatea privată au fost literă moartă. Din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, au fost văzute steaguri sovietice pe diverse mijloace de luptă și de transport ruse.

Practicele lui Putin nu sunt o noutate pentru ruși, polonezii, românii și țările baltice din anii ’40 știu cel mai bine

La TV, canalele ucrainene au fost înlocuite cu propaganda rusească, totul pentru a fi în armonie cu reinstalarea valorilor noii Rusii, un fel de avatar al URSS. Fără internet, oamenii nu mai știu ce se întâmplă cu adevărat în țară. Vechii politicieni sunt arestați și noii „primari” anunță că au preluat puterea pașnic, cu acordul părților.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Au liste cu oameni pe care să-i aresteze, primari, directori de instituții. Omoară și violează sistematic, pentru a crea teroare. Șterg orice simbol nu e asociat cu rusia și în înlocuiesc cu al lor”, a explicat Applebaum, un istoric citat the jurnaliștii britanici.

Într-un mod tragi-comic, istoricul a explicat de ce rușii preferă să se asocieze cu URRS, nu și cu Putin. „Rusia de acum e coruptă, nihilistă, nu există nimic pozitiv acolo, tocmai de aceea oamenii se asociază și se mândresc cu URSS”, a punctat istoricul.

Ucraina a dat jos toate statuile comuniste, în special a lui Lenin, după 2014. Între timp, rușii se pregătesc de parada militară de 9 mai, când sărbătoresc Victoria împotriva nazismului. În contextul actual, în care armata rusă se comportă asemeni trupelor Waffen SS, situația pare cu adevărat suprarealistă.