• Liderul cecen Ramzan Kadîrov, „cuceritorul” de orașe din Ucraina, susține că bărbații ruși ar trebui să se alăture armatei lui Putin fără mobilizare.
  • Excentricul Kadîrov consideră că mobilizarea nu este necesară în Rusia, pentru că rușii trebuie să se unească și să susțină țara de bunăvoie, fără ca cineva să-i preseze.
  • Europa și SUA se aștepta ca Vladimir Putin să anunțe mobilizarea generală în Rusia în data de 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, „cuceritorul” de orașe din Ucraina, susține că bărbații ruși ar trebui să se alăture armatei lui Putin fără mobilizare. Kadîrov crede că fiecare rus are datoria de a pune mâna pe armă dacă e nevoie, fără să i se ceară acest lucru.

Mi se pune adesea întrebarea: este adevărat că va exista mobilizare? Și răspund: nimeni să nu anunțe mobilizarea. Trebuie să ne mobilizăm cu toții, să fim alături de președintele nostru și să asigurăm securitatea statului nostru”, a transmis Kadîrov, vorbind la maratonul educațional New Horizons, potrivit Ria Novosti.

Armata rusă a suferit, în Ucraina, pierderi estimate la 25.000-30.000 de oameni, fără a lua în considerare răniții. În unele articole din presa rusă, care citau lideri ai grupului de mercenari Wagner, se arăta că Rusia ar avea nevoie de 800.000 de soldați pentru a avea o șansă reală de a învinge Ucraina.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În aceste condiții, doar mobilizarea bărbaților din Rusia ar putea crește efectivele la aceste numere.

Între timp, „bravii” soldați ai lui Kadîrov nu par să fie de acord cu liderul lor suprem. Conform serviciilor secrete ucrainene, peste 60 de luptători ceceni au dezertat cu echipamentul din dotare.

Este semnificativ faptul că, în ciuda antrenamentului, spiritului de luptă și echipamentului performant al luptătorilor Tik Tok, 2.500 de mercenari, aproximativ o sută au murit, aproximativ trei sute au fost răniți și mai mult de șaizeci au fugit din Ucraina. Cu arme și muniție”, au transmis serviciile secrete.