• Șeful NATO consideră că furnizarea de armament de ultimă generație către trupele ucrainene ar crește șansele de eliberare a regiunii Donbas de sub controlul rusesc.
  • Costurile militare și energetice nu reprezintă nimic în comparaţie cu ceea ce ucrainenii trebuie să plătească în fiecare zi pe linia frontului, a declarat liderul Alianţei Nord-Atlantice.
  • Liderii care se vor reuni la summitul NATO de la Madrid, de la sfârșitul acestei luni, vor stabili un pachet de asistență pentru Ucraina, care să ajute această țară să treacă la echipamentul standard NATO, a mai declarat liderul NATO la începutul acestei săptămâni.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura ani de zile, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru săptămânalul german „Bild am Sonntag”, relatează Reuters.

Șeful NATO consideră că furnizarea de armament de ultimă generație către trupele ucrainene ar crește șansele de eliberare a regiunii Donbas de sub controlul rusesc.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei. Chiar dacă sunt ridicate costurile, nu doar în ceea ce privește sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a explicat Jens Stoltenberg.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceste costuri nu reprezintă nimic în comparaţie cu ceea ce ucrainenii trebuie să plătească în fiecare zi pe linia frontului, a declarat liderul Alianţei Nord-Atlantice. În cazul în care preşedintele rus Vladimir Putin îşi va atinge obiectivele în Ucraina, aşa cum a făcut-o cu anexarea Crimeei în 2014, „atunci va trebui să plătim un preţ şi mai mare”, a avertizat Stoltenberg.

În acest context, el a îndemnat ţările din alianţă să continue livrările de arme către Kiev.

Liderii care se vor reuni la summitul NATO de la Madrid, care se va desfășura la sfârșitul acestei luni, vor stabili un pachet de asistență pentru Ucraina, care să ajute această țară aflată în război să treacă de la vechiul armament din epoca sovietică la echipamentul standard NATO, a declarat liderul NATO la începutul acestei săptămâni.

În martie, forțele rusești au fost înfrânte în încercarea lor de a lua cu asalt Kievul. De atunci, Rusia s-a reorientat spre regiunea Donbas, în partea de est a Ucrainei.