• Anunțul vine în contextul în care liderii ucraineni au cerut un boicot împotriva companiei, acuzând Renault că „sponsorizează mașina de război a Rusiei”.
  • Renault a fost criticat, în ultimele zile, după ce producătorul auto a repornit producția la uzina sa din Moscova.
  • Anterior, președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, adresându-se parlamentului francez prin videoconferință, a făcut apel la companiile franceze să părăsească Rusia.

Constructorul auto francez, Renault, a anunțat, miercuri, într-un comunicat, că a suspendat toate activitățile la fabrica sa din Moscova. Anunțul vine în contextul în care liderii ucraineni au cerut un boicot împotriva companiei, acuzând Renault că „sponsorizează mașina de război a Rusiei”.

În ultimele zile, Renault a fost criticat, după ce producătorul auto a repornit producția la uzina sa din Moscova.

În ceea ce privește implicarea sa în marele producător auto rus, AvtoVAZ, deținut de Renault, constructorul auto francez a declarat că „evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând, în același timp, în mod responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, compania a mai spus că „implementează, deja, măsurile necesare pentru a se conforma sancțiunilor internaționale”.

Marca Lada a AvtoVAZ reprezenta aproape 21% din piața rusă, în 2021, potrivit rezultatelor financiare ale grupului Renault.

Anterior, miercuri, președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, adresându-se parlamentului francez prin videoconferință, a făcut apel la companiile franceze să părăsească Rusia. Zelenski a invocat marile companii franceze, inclusiv Renault, pe care le-a acuzat că își continuă operațiunile în Rusia.

„Renault, Auchan, Leroy Merlin și alții trebuie să înceteze să mai fie sponsorii mașinii de război a Rusiei”, a declarat Zelenski.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a mers mai departe, cerând un boicot global al producătorului auto.

„Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault susține un război brutal de agresiune în Europa”, a declarat Kuleba într-un tweet.

„Dar greșelile trebuie să vină cu un preț, mai ales, atunci când se repetă. Fac apel la clienții și întreprinderile din întreaga lume să boicoteze Grupul Renault”.

Renault a refuzat să comenteze, atunci când a fost întrebat de CNN, dacă decizia de a-și suspenda activitățile la fabrica din Moscova are legătură cu cuvintele puternice ale liderilor ucraineni.