• Rușii au distrus 105 de spitale din Ucraina, în urma bombardamentelor și au cauzat daune serioase altor 522 de unități medicale.
  • Aceste cifre se adaugă celor 59 de biserici distruse prin bombardament, celor 396 de farmacii distruse și celor 200 de ambulanțe distruse sau confiscate.
  • Rusia susține în continuare că „operațiunea specială” din Ucraina țintește doar infrastructura militară a țării invadate, în contradicție cu miile de morți și distrugerea totală lăsată aleatoriu.

Rușii au distrus 105 de spitale din Ucraina, în urma bombardamentelor și au cauzat daune serioase altor 522 de unități medicale. Potrivit presei din Ucraina, rușii se asigură că poporul ucrainean are de suferit și lovesc cu sânge rece în rândul infrastructurii medicale care e menită să salveze vieți.

Dușmanul a produs daune semnificative unui număr de 627 de unităţi medicale din Ucraina. Dintre acestea, 105 nu mai pot fi folosite, fiind distruse complet”, a anunțat ministrul Sănătății din Ucraina, Viktor Lyashko.

Au fost afectate și farmaciile. 396 de farmacii au fost distruse, în timp ce inamicul a distrus sau a confiscat peste 200 de ambulanțe”, a completat ministrul. Mai mult, rușii au capturat peste 200 de angajați ai sistemului sanitar de urgență, care sunt ținuți ostatici.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În urmă cu câteva săptămâni, Ucraina anunța că Rusia a distrus cel puțin 59 de biserici din întreaga țară, de la începutul invaziei. Printre acestea se numără o catedrală ortodoxă cu turla ruptă, o școală evreiască lovită de bombardamente și bisericile parohiale rase de pe fața pământului.

Între timp, rușii își justifică progresul lent de pe frontul ucrainean tocmai printr-o grijă deosebită față de populația civilă sau infrastructură. Realitatea îi contrazice crunt, desigur. Miile de morți, spitale, biserici, blocuri de locuințe distruse stau drept dovadă.