• Preşedintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament.
  • Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război şi submarine în ultimul an.
  • Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni şi echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numeşte o „operaţiune specială”, dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilităţile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.

Rusia a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră hipersonice Zircon pe o distanţă de aproximativ 1.000 km, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Racheta a fost lansată din Marea Barents şi a lovit o ţintă în Marea Albă, a precizat ministerul. O înregistrare video a arătat cum racheta a fost lansată de pe o navă.

Preşedintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament. Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război şi submarine în ultimul an.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni şi echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numeşte o „operaţiune specială”, dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilităţile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.

Luna trecută a testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase şi să lovească Statele Unite.