• Preşedintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament.
  • Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război şi submarine în ultimul an.
  • Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni şi echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numeşte o „operaţiune specială”, dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilităţile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.

Rusia a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră hipersonice Zircon pe o distanţă de aproximativ 1.000 km, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Racheta a fost lansată din Marea Barents şi a lovit o ţintă în Marea Albă, a precizat ministerul. O înregistrare video a arătat cum racheta a fost lansată de pe o navă.

Preşedintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament. Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război şi submarine în ultimul an.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni şi echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numeşte o „operaţiune specială”, dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilităţile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.

Luna trecută a testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase şi să lovească Statele Unite.