• Scopul principal al armelor nucleare rusești este de a descuraja un atac nuclear, a declarat Serghei Șoigu.
  • Șoigu a declarat că discuțiile pentru prelungirea tratatului sunt o stradă cu două sensuri.
  • Președintele Vladimir Putin a plasat forțele nucleare ale Rusiei în stare de alertă maximă la câteva zile după ce a lansat ceea ce Kremlinul numește o operațiune militară specială în Ucraina.

Rusia nu are nicio nevoie de a folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat marți ministrul apărării, calificând drept minciuni absolute speculațiile din presă potrivit cărora Moscova ar putea folosi arme nucleare sau chimice în conflict.

Din punct de vedere militar, nu este nevoie să folosim arme nucleare în Ucraina pentru a atinge obiectivele stabilite. Scopul principal al armelor nucleare rusești este de a descuraja un atac nuclear, a declarat Serghei Șoigu în timpul unui discurs la o conferință internațională de securitate de la Moscova.

Presa răspândește speculații cu privire la presupusa utilizare a armelor nucleare tactice rusești în cursul operațiunii militare speciale sau cu privire la disponibilitatea de a utiliza arme chimice. Toate aceste atacuri informaționale sunt minciuni absolute.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Șoigu a mai afirmat că operațiunile militare ucrainene sunt planificate de Statele Unite și Marea Britanie și că NATO și-a mărit de mai multe ori desfășurarea de trupe în Europa Centrală și de Est. Referindu-se la Noul Tratat START pentru controlul armelor nucleare din SUA și Rusia, Șoigu a declarat că discuțiile pentru prelungirea tratatului sunt o stradă cu două sensuri, iar situația din jurul acestuia este dificilă.

O situație dificilă se dezvoltă și în ceea ce privește Tratatul privind limitarea armelor strategice ofensive. Acordul rămâne în vigoare până în 2026, a adăugat Șoigu.

Din partea Rusiei, obligațiile sunt îndeplinite, nivelurile declarate de purtători și focoase sunt menținute în limitele stabilite.