• Ministrul german de finanţe, Christian Lindner, a declarat pentru patru ziare europene că este deschis la ideea de a confisca activele statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei.
  • Dmitri Peskov a declarat reporterilor că nimeni nu a informat Rusia cu privire la o astfel de iniţiativă, despre care a spus că ar fi ,, Ar fi, de fapt, un furt pur şi simplu” .
  • Grupul celor şapte mari puteri occidentale a interzis tranzacţiile cu banca centrală a Rusiei şi a îngheţat activele acesteia după ce Rusia a invadat Ucraina.

Marţi, Kremlinul a declarat că ar fi un ,,furt total” ca G7 şi Uniunea Europeană să ia ,,fondurile înghetaţe” ale Rusiei şi să le cheltuiască în numele Ucrainei.

Ministrul german de finanţe, Christian Lindner, a declarat pentru patru ziare europene că este deschis la ideea de a confisca activele statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei şi că propunerile în acest sens sunt deja discutate în cadrul G7 şi în UE, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nimeni nu a informat Rusia cu privire la o astfel de iniţiativă, despre care a spus că ar fi ,,ilegală, flagrantă şi, bineînţeles, ar necesita un răspuns adecvat… Ar fi, de fapt, un furt pur şi simplu” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Grupul celor şapte mari puteri occidentale a interzis tranzacţiile cu banca centrală a Rusiei şi a îngheţat activele acesteia deţinute în jurisdicţiile lor, în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie

Vladimir Putin a declarat că, prin renunţarea la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume.

Statele membre UE negociază o propunere de embargo petrolier asupra Rusiei din cauza războiului din Ucraina, dar discuţiile au eşuat săptămâna aceasta din cauza veto-ului Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

Preşedintele Rusiei a declarat că este imposibil ca unele ţări europene să renunţe rapid la petrolul rusesc. „Evident, unele state UE, în a căror balanţă energetică ponderea hidrocarburilor ruseşti este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunţe la petrolul nostru”, a declarat Putin.