• Forțele armate rusești își continuă înaintarea în Ucraina, iar asediul asupra Kievului este total.
  • Armata lui Putin rade totul în calea sa și nimicește importante centre comerciale și de aprovizionare din apropierea Capitalei.
  • Guvernul Zelenski a confirmat sâmbătă distrugerea bazei aeriene Vasilkov, situată la doar 30 de kilometri de Capitală, explozia unui depozit de petrol din același oraș și întreruperi de energie electrică.

Forțele armate rusești își continuă înaintarea în Ucraina, iar asediul asupra Kievului este total. Armata lui Putin rade totul în calea sa și nimicește importante centre comerciale și de aprovizionare din apropierea Capitalei, relatează EFE.

Guvernul Zelenski a confirmat sâmbătă distrugerea bazei aeriene Vasilkov, situată la doar 30 de kilometri de Capitală, explozia unui depozit de petrol din același oraș și întreruperi de energie electrică.

Primarul Kievului, Natalia Balasinovici, a declarat că instalațiile bazei aeriene Vasilkov au fost distruse după ce nu mai puțin de opt rachete au lovit baza sâmbătă dimineață, în jurul orei 07:00. Pista de aterizare și două depozite, unul de muniții și celălalt de combustibil, au fost scoase din uz.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Șeful administrației regionale de stat din Kiev, Oleksiy Kuleba, a raportat, de asemenea, prin intermediul contului său de Telegram, explozia unui depozit de petrol în urma unui atac aerian rusesc în același oraș, relatează agenția ucraineană de presă Ukrinform.

„Un depozit de petrol a luat foc în Vasilkiv după un atac aerian. În satul Kriachky, ocupantul [rus] a tras noaptea asupra depozitului de petrol”, a declarat Kuleba.

Ministerul britanic al Apărării a avertizat că „cea mai mare parte a trupelor ruse se află acum la 25 de kilometri de centrul orașului, în urma luptelor grele din nord-vestul țării.

Coloana mare de vehicule militare rusești care se apropia de capitală „s-a dispersat”, ceea ce indică faptul că o „probabilă încercare de încercuire a orașului” este pe cale să înceapă, potrivit estimărilor ministerului.

Întreruperi în alimentarea cu energie electrică, apă și gaz

Aceeași presă locală relatează că „mai devreme, un depozit de produse congelate a luat foc în satul Kvitneve, raionul Brovary, tot în regiunea Kiev, după un bombardament inamic”.

Cernigov, la nord de Kiev, se află de asemenea sub atac rusesc și rămâne fără alimentare cu apă, electricitate și nici cetățenii săi nu au acces la gazul care ar putea face să funcționeze sistemele de încălzire, după cum a anunțat pe contul său de Facebook șeful Administrației Regionale de Stat a orașului, Viaceslav Chaus.