• Inițial, s-a anunțat că încetarea focului în oraşul Mariupol din Ucraina va dura șapte ore.
  • Autobuzele vor pleca din trei locaţii din oraş.
  • Rusia aduce acuzații naționaliștilor ucraineni că au împiedicat evacuarea civililor.

Rusia îi acuză pe „naţionaliştii” ucraineni că au împiedicat evacuarea civililor. Ministerul rus al Apărării spune că „naţionaliştii” ucraineni au împiedicat civilii să părăsească oraşele pentru care fuseseră stabilite coridoane umanitare, potrivit agenţiei ruse de ştiri Ria, citate de BBC. Ministerul a anunţat că forţele ruseşti au fost atacate după ce au înfiinţat coridoare umanitare.

Anterior, autorităţile din Mariupol au spus că evacuarea civililor a fost amânată pentru că ruşii nu respectă încetarea temporară a focului. Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat pentru BBC că oraşul este încă sub bombardament şi că există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora luptele sunt în curs de desfăşurare aproape de capătul traseului de evacuare.

Ruşii continuă să ne bombardeze şi să folosească artileria. Este o nebunie. Nu există încetare a focului în Mariupol şi nu există încetare a focului pe tot traseul. Civilii noştri sunt gata de avacuare, dar nu pot scăpa sub bombardament”, a transmis Orlov.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Inițial, a fost anunțat că încetarea focului va dura șapte ore, între orele locale 9.00 şi 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00, conform BBC, care citează autorităţile din Mariupol.

Traseul coridorului umanitar ar fi fost de la Mariupol la Zaporijjeaia, un oraş situat în vestul ţării. Autobuzele trebuiau să plece din trei locaţii din oraş, iar pe traseul stabilit va putea circula şi transportul privat.

Autorităţile le-au cerut şoferilor să folosească la maximum tot spaţiul pe care îl au în vehicule. Deplasarea în afara traseului stabilit este strict interzisă.

Inițial, oficialii ruși au precizat că țara își va întrerupe bombardamentele în aceste orașe între orele 9.00 și 16.00, ora locală.