• Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru a introduce restricții de viză pentru cetățenii din țările pe care Rusia le consideră „neprietenoase”.
  • Măsura a fost luată ca răspuns la sancțiunile impuse din cauza Ucrainei.
  • Începând de astăzi, procesul simplificat de acordare a vizelor a fost suspendat cu unele țări din UE, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca, Islanda și Lichtenstein.

Rusia impune restricții de viză pentru cetățenii din țări considerate „neprietenoase”, ca răspuns la sancțiunile impuse din cauza Ucrainei.

Președintele Vladimir Putin a semnat, luni, un decret pentru a introduce restricții de viză pentru cetățenii din țările pe care Rusia le consideră „neprietenoase”.

Măsura a fost luată ca răspuns la sancțiunile impuse din cauza Ucrainei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

De asemenea, decretul a ordonat Ministerului rus de Externe și altor organisme să decidă cu privire la introducerea unor restricții de intrare personale pentru „cetățenii străini și apatrizii care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a cetățenilor săi sau a entităților sale juridice”.

Începând de luni, procesul simplificat prin care se acordă vize a fost suspendat cu unele țări din UE, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca, Islanda și Liechtenstein.

Luna trecută, guvernul rus a aprobat o listă de țări neprietenoase care include, printre altele, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, statele UE și Ucraina.