• Ucraina lovește o bază rusă din Marea Neagră.
  • Rusia lovește Nikolaev, ucigând un exportator și soția acestuia.
  • Zelenski spune că recolta de cereale ar putea fi înjumătățită din cauza războiului.

Grele lovituri efectuate de Rusia au lovit orașul portuar Nikolaev din sudul Ucrainei în cursul nopții și la începutul zilei de duminică, ucigându-l pe proprietarul uneia dintre cele mai mari companii producătoare și exportatoare de cereale din țară, a declarat guvernatorul local.

Oleksiy Vadatursky, fondator și proprietar al companiei agricole Nibulon și soția sa, au fost uciși în locuința lor, a declarat guvernatorul din Nikolaev, Vitaliy Kim, pe Telegram.

Cu sediul în Nikolaev, un oraș important din punct de vedere strategic care se învecinează cu regiunea Herson, ocupată în mare parte de Rusia, Nibulon este specializată în producția și exportul de grâu, orz și porumb și are propria flotă și șantier naval.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Președintele Volodimir Zelenski a descris moartea lui Vadatursky ca fiind o mare pierdere pentru întreaga Ucraină, afirmând că omul de afaceri se ocupase de construirea unei piețe moderne de cereale care să implice o rețea de terminale de transbordare și elevatoare.

Trei persoane au fost, de asemenea, rănite în atacurile de la Mikolaiv, a declarat primarul orașului, Oleksandr Senkevych, pentru televiziunea ucraineană, adăugând că 12 rachete au lovit locuințe și unități de învățământ. El a descris anterior loviturile ca fiind probabil cele mai puternice asupra orașului din întregul război care durează de cinci luni.

Până la 50 de rachete Grad au lovit duminică dimineața zone rezidențiale din orașul Nikopol, situat în sudul țării, a scris guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram. O persoană a fost rănită.

Forțele ucrainene au lovit duminică dimineața devreme sediul central al Flotei Rusiei la Marea Neagră din Sevastopol, aflat sub control rusesc, a declarat guvernatorul orașului-port din Crimeea, Mihail Razvozhayev, pentru presa rusă. Cinci membri ai personalului au fost răniți în atac, când ceea ce se presupune a fi o dronă a zburat în curtea sediului, a spus el.

Atacul de la Sevastopol a coincis cu Ziua Marinei din Rusia, pe care președintele Vladimir Putin a marcat-o anunțând că marina va primi ceea ce el a numit formidabilele rachete de croazieră hipersonice Zircon în următoarele luni. Aceste rachete se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului.

El nu a menționat conflictul din Ucraina în timpul unui discurs după ce a semnat o nouă doctrină navală care a aruncat Statele Unite drept principalul rival al Rusiei și a stabilit ambițiile maritime globale ale Rusiei pentru zone cruciale precum Arctica și în Marea Neagră.

Putin a trimis zeci de mii de trupe peste graniță la 24 februarie, declanșând un conflict care a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de oameni și a tensionat profund relațiile dintre Rusia și Occident.