• Flota rusă de la Marea Neagră, în ciuda pierderilor, este capabilă să învingă Ucraina, potrivit informațiilor oferite de serviciile secrete britanice.
  • Ucraina a scufundat nava-amiral Moskva, însă Rusia are acum 20 de nave de război în Marea Neagră, suficiente pentru a fi capabile să lovească ținte ucrainene.
  • În prezent, în Marea Neagră sunt aproximativ 20 de nave ale Marinei Ruse, inclusiv submarine. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Britanic al Apărării.

Flota rusă de la Marea Neagră, în ciuda pierderilor, mai are în Marea Neagră 20 de nave de război, conform serviciilor secrete britanice.

În pofida pierderilor rușinoase ale navei de debarcare Saratov și crucișatorului Moscova, flota Rusiei de la Marea Neagră își păstrează capacitatea de a lovi ținte ucrainene și de coastă”, au transmis serviciile de informații, conform presei din Ucraina.

În același timp, serviciile de informații britanice subliniază că strâmtoarea Bosfor rămâne închisă tuturor navelor de război non-turce, astfel încât Rusia nu va putea înlocui crucișătorul pierdut, Moskva, în Marea Neagră.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Pe 27 aprilie, Ministerul Apărării al Ucrainei a raportat că patru nave ale Flotei Mării Negre cu rachete de croazieră Kalibr continuă să se afle în Marea Neagră, cu o salvă totală de până la 28 de rachete.

Rachetele de tip 3M-54 Kalibrfac parte dintr-o familie de rachete de croazieră rusești dezvoltate de Novator Design Bureau (OKB-8). Există versiuni ale rachetei lansate pe navă, pe submarin și pe aer și variante pentru utilizare anti-navă, anti-submarin și atac terestre.

Unele versiuni au o a doua etapă de propulsie care inițiază un sprint supersonic în apropierea terminală a țintei, reducând timpul pe care sistemele de apărare ale țintei trebuie să reacționeze, în timp ce versiunile subsonice au o rază de acțiune mai mare decât variantele supersonice. Racheta poate transporta un focos cu o greutate de până la 500 kg de exploziv sau un focos termonuclear și are o rază de acțiune de peste 1.500 km.