Rusia oprește livrările de petrol către Polonia prin oleductul Drujba

gaze FOTO: Hepta
  • Grupul energetic polonez PKN Orlen a anunţat că Rusia a încetat să mai furnizeze petrol prin intermediul conductei Druzhba.
  • Conducta asigura aproximativ 10% din nevoile de ţiţei ale grupului polonez, dar cantitatea poate fi înlocuită din alte surse, au anunţat reprezentanţii companiei.
  • Conducta Druzhba, care livrează petrol către Polonia, Germania, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia, este scutită de sancţiunile stricte impuse de UE Rusiei.

Grupul energetic polonez PKN Orlen a anunţat că Rusia a încetat să mai furnizeze petrol prin intermediul conductei Druzhba, potrivit Sky News.

Conducta asigura aproximativ 10% din nevoile de ţiţei ale grupului polonez, dar cantitatea poate fi înlocuită din alte surse, au anunţat reprezentanţii companiei.

„Ne asigurăm efectiv aprovizionarea. Rusia a întrerupt livrările către Polonia, pentru care suntem pregătiţi”, a anunţat directorul general Daniel Obajtek pe Twitter.

PKN Orlen a precizat că oprirea aprovizionării cu petrol rusesc nu va afecta clienţii săi, deoarece îşi poate alimenta rafinăriile prin intermediul mării.

Compania a încheiat un contract cu firma petrolieră rusă Tatneft la începutul acestei luni, după ce înţelegerea sa cu Rosneft, o altă companie din Rusia, a expirat.

Conducta Druzhba, care livrează petrol către Polonia, Germania, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia, este scutită de sancţiunile stricte impuse de UE Rusiei.