Rusia spune că depozitul de petrol din Belgorod, despre care crede că a fost lovit de elicoptere ucrainene, furniza combustibil pentru transportul civil

  • Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din Belgorod, a declarat vineri dimineață guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe canalul său de Telegram.
  • Rusia a venit cu o poziție fermă cu privire la atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod, scrie BBC.
  • Ucraina a negat că s-ar afla în spatele atacului, în pofida acuzațiilor.

Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era unul care furniza combustibil pentru transportul civil, spun autoritățile ruse.

Rusia a venit cu o poziție fermă cu privire la atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat pentru canalul de știri de stat Rossia 24 că depozitul furniza doar combustibil pentru transportul civil, nu militar.

Depozitul de petrol nu are nimic de-a face cu forțele armate ruse”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konașenkov.

Konashenkov a declarat că două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în Rusia „la altitudini extrem de joase” vineri, în jurul orei locale 05:00, înainte de a efectua un atac cu rachete.

Ucraina a negat că s-ar afla în spatele atacului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a refuzat să comenteze acuzațiile Rusiei privind un atac al elicopterelor ucrainene asupra unei baze de combustibil din orașul Belgorod, în sudul Rusiei.

Aș dori să subliniez că Ucraina desfășoară o operațiune defensivă împotriva agresiunii rusești pe teritoriul Ucrainei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, într-o declarație televizată.

Asta nu înseamnă că Ucraina trebuie să fie responsabilă pentru fiecare eroare de calcul, eveniment sau catastrofă care a avut loc pe teritoriul Federației Ruse. Nu este prima dată când asistăm la astfel de acuzații. Prin urmare, nu voi confirma sau infirma aceste informații”, a mai spus el, potrivit CNN.

Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil din Belgorod, a declarat vineri dimineață guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe canalul său de Telegram. El a acuzat Ucraina că se află în spatele incendiului, fără a furniza alte dovezi.

CNN nu este în măsură să verifice această afirmație.

Aproximativ 16.000 de metri cubi de combustibil sunt în flăcări la depozit, a relatat vineri presa rusă de stat RIA Novosti, citând Ministerul rus al serviciilor de urgență.

La 1 aprilie, în jurul orei 5:00 a.m., ora Moscovei, două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în spațiul aerian al Federației Ruse la altitudine extrem de joasă. Elicopterele ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra unei instalații civile de depozitare a petrolului situată la periferia orașului Belgorod. Ca urmare a loviturii rachetei, rezervoare au fost avariate și au luat foc„, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, într-un comunicat.