Rusia spune că depozitul de petrol din Belgorod, despre care crede că a fost lovit de elicoptere ucrainene, furniza combustibil pentru transportul civil

Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era unul care furniza combustibil pentru transportul civil, spun autoritățile ruse.

Rusia a venit cu o poziție fermă cu privire la atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat pentru canalul de știri de stat Rossia 24 că depozitul furniza doar combustibil pentru transportul civil, nu militar.

Depozitul de petrol nu are nimic de-a face cu forțele armate ruse”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konașenkov.

Konashenkov a declarat că două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în Rusia „la altitudini extrem de joase” vineri, în jurul orei locale 05:00, înainte de a efectua un atac cu rachete.

Ucraina a negat că s-ar afla în spatele atacului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a refuzat să comenteze acuzațiile Rusiei privind un atac al elicopterelor ucrainene asupra unei baze de combustibil din orașul Belgorod, în sudul Rusiei.

Aș dori să subliniez că Ucraina desfășoară o operațiune defensivă împotriva agresiunii rusești pe teritoriul Ucrainei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, într-o declarație televizată.

Asta nu înseamnă că Ucraina trebuie să fie responsabilă pentru fiecare eroare de calcul, eveniment sau catastrofă care a avut loc pe teritoriul Federației Ruse. Nu este prima dată când asistăm la astfel de acuzații. Prin urmare, nu voi confirma sau infirma aceste informații”, a mai spus el, potrivit CNN.

Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil din Belgorod, a declarat vineri dimineață guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe canalul său de Telegram. El a acuzat Ucraina că se află în spatele incendiului, fără a furniza alte dovezi.

CNN nu este în măsură să verifice această afirmație.

Aproximativ 16.000 de metri cubi de combustibil sunt în flăcări la depozit, a relatat vineri presa rusă de stat RIA Novosti, citând Ministerul rus al serviciilor de urgență.

La 1 aprilie, în jurul orei 5:00 a.m., ora Moscovei, două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în spațiul aerian al Federației Ruse la altitudine extrem de joasă. Elicopterele ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra unei instalații civile de depozitare a petrolului situată la periferia orașului Belgorod. Ca urmare a loviturii rachetei, rezervoare au fost avariate și au luat foc„, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, într-un comunicat.

Exit mobile version