• Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este în continuare dispus să negocieze în privința Ucrainei.
  • Potrivit lui Lavrov, Rusia este pregătită să discute cu Occidentul, dacă acesta i se adresează „cu propuneri realiste” .
  • De asemenea, ministrul rus de externe a adăugat că președintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Federația Rusă nu a refuzat niciodată să negocieze.

La mai bine de opt luni de la începutul invaziei, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este în continuare dispus să negocieze în privința Ucrainei, dar are anumite condiții, potrivit propagandei ruse, scrie The Kyiv Independent.

Suntem întotdeauna gata să îi ascultăm pe colegii noștri occidentali, dacă mai fac o cerere pentru a organiza o discuție.

Sper că vor putea să ne ofere niște abordări serioase care să contribuie la dezamorsarea tensiunilor și să țină cont pe deplin de interesele Federației Ruse și de securitatea sa” , a declarat șeful diplomației ruse.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Potrivit lui Lavrov, Rusia este pregătită să discute cu Occidentul, dacă acesta i se adresează „cu propuneri realiste, bazate pe principiile egalității și respectului reciproc al intereselor, care vizează găsirea unor compromisuri și a unui echilibru între interesele tuturor țărilor din această regiune” .

El asigură că în ultimele șase luni „au existat mai multe inițiative din partea americanilor și a unor alți oficiali occidentali care au cerut să aibă convorbiri telefonice cu liderul rus” .

Lavrov a mai spus că și unii miniștri de externe i s-au adresat cu aceeași solicitare, iar el a fost întotdeauna de acord.

TASS: Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze

De asemenea, ministrul rus de externe a adăugat că președintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Federația Rusă nu a refuzat niciodată să negocieze.

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov spune că negocierile privind Ucraina ar trebui să fie purtate în primul rând cu Washingtonul, deoarece Kievul acționează „la ordinele din exterior”, potrivit TASS.

„În mod evident, votul decisiv este al Washingtonului. Este imposibil să vorbim despre orice cu Kievul, de exemplu” , a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Moscova” a postului Russia-1.