• Kremlinul a salutat faptul că Kievul și-a exprimat propuneri pentru un acord de pace, dar a spus că încă nu există rezultate „foarte promițătoare”.
  • Anterior, unul dintre consilierii președintelui ucrainean a declarat, într-o intervenție, că, pentru prima dată, negocierile au avansat.
  • Marți, Rusia a declarat că intenționează să își reducă activitatea militară în Kiev și Chernihiv, iar Ucraina a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a deveni un stat „neutru”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a informat presa cu privire la discuțiile care au avut loc, marți, în Turcia, cu Ucraina și a minimizat orice speranță de progres.

„Ceea ce este pozitiv este că partea ucraineană a început să formuleze clar și să pună pe hârtie ceea ce propune. Până acum nu reușisem să realizăm acest lucru”, a declarat Peskov.

„În ceea ce privește restul, nu putem, ca să spunem așa, să afirmăm că au existat progrese, ceva foarte promițător”, a spus el, a raportat agenția de presă Interfax, citată de BBC.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Anterior, unul dintre consilierii președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a declarat, într-o intervenție la BBC, că, pentru prima dată, negocierile au avansat, însă Ucraina nu va tranzacționa „niciun centimetru” din teritoriu.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina „au avansat cu siguranță”, a spus Ihor Zhovkva, adjunctul șef al Administrației președintelui, Volodimir Zelenski.

El a declarat că în cadrul discuțiilor de la Istanbul a fost, prima dată, când, în loc să dea ultimatumuri și să se stabilească linii roșii, partea rusă a ascultat poziția ucraineană.

Dar, întrebat despre regiunile estice, Zhovkva a declarat că Ucraina nu va tranzacționa „niciun centimetru” de teritoriu.

De asemenea, el a spus că Rusia nu și-a retras trupele nici de la Kiev, nici de la Cernihiv, în ciuda faptului că negociatorii rusi au declarat, marți, că își va reduce operațiunile în aceste zone. La rândul său, Ucraina a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a deveni un stat „neutru”.