• Purtător de cuvânt al forțelor armate ruse: „Construcțiile subterane ale fabricii în care s-au ascuns militanții au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse.”.
  • Nu există nicio confirmare din partea Ucrainei.
  • Oficialii Pentagonului spun că șefii militari ucraineni au confirmat încetarea operațiunii militare de la Mariupol, întrucât Rusia pretinde că a preluat controlul deplin.

Rusia a susținut că a capturat Mariupol vineri, în ceea ce ar fi cea mai mare victorie de până acum în războiul său cu Ucraina.

Mariupol este într-un asediu de aproape trei luni, care l-a redus la o ruină fumegătoare, cu peste 20.000 de civili presupuși morți.

Nu există nicio confirmare din partea Ucrainei.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, unde un grup de militanți ucraineni din formația nazistă Azov este blocat din 21 februarie 2022, a fost complet eliberat. Construcțiile subterane ale fabricii în care s-au ascuns militanții au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse.”, a spus Igor Konașenkovid, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ruse.

Oficialii Pentagonului spun că șefii militari ucraineni au confirmat încetarea operațiunii militare de la Mariupol, întrucât Rusia pretinde că a preluat controlul deplin.

Secretarul de presă al Pentagonului a spus că nu va contesta evaluarea guvernului ucrainean asupra situației din Mariupol.

„Ați auzit chiar Ministerul ucrainean al Apărării vorbind despre misiunea de luptă și sfârșitul de acolo. Și nu pot, nu aș merge mai departe și nu aș contesta evaluarea guvernului ucrainean asupra Mariupolului. Ei au spus, au spus public că misiunea lor de luptă s-a încheiat acolo.”, a spus John Kirby, purtător de cuvânt la Pentagon.