• Propaganda Rusă de la Prava.ru a publicat un nou articol care are în centru România și Polonia, semn că Kremlinul are în ultima perioadă ochii îndreptați spre vecinii Ucrainei.
  • În condițiile în care Ucraina este ajutată, mai mult sau mai puțin evident, de mari puteri ale NATO, rușii se opresc asupra României atunci când fac scenarii referitoare la declanșarea unui război mondial.
  • Scenariul este ilogic în condițiile în care România nu are nici cea mai mică intenție să intervină militar în Ucraina, așa cum au anunțat oficialii de la București de nenumărate ori.

Propaganda Rusă de la Prava.ru a publicat un nou articol care are în centru România și Polonia, semn că Kremlinul are în ultima perioadă ochii îndreptați spre vecinii Ucrainei. Într-o discuție cu expertul militar Alexei Leonkov, propaganda rusă a vorbit, din nou, despre izbucnirea celui de-al treilea război mondial.

De această dată scenariul este și mai ilogic, pentru că invocă o intervenție militară a Poloniei și a României în Ucraina, pentru a se lupta cu armata Rusiei.

Dacă armata Poloniei și a României vor intra în Ucraina, vor deveni automat ținte pentru armata Rusiei. Cu toate acestea, fiind țări care atacă, nu vor putea invoca al 5-lea articol NATO”, a descris Alexei Leonkov modul în care el vede declanșarea unui conflict la scară largă pe întreaga planetă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„România și Polonia, ținte pentru rachetele Kalibr”

Publicația Pravda pare să aibă o obsesie pentru România și Polonia, nefiind prima dată când propagandiștii de acolo fac scenarii cu țara noastră în prim plan.

În urmă cu două zile, Pravda anunța că România și Polonia sunt principalii candidați la eventuale atacuri cu rachete Kalibr”, pentru modul în care intervin în războiul din Ucraina.

Dacă Polonia a trimis 200 de tancuri regimului de la Kiev, asumate oficial, oficialii români au anunțat că țara noastră nu va trimite arme, pentru că nu avem arme de dat altora. Cu toate acestea, rușii invoca un atac iminent al României în Transnistria, pentru a anexa Republica Moldova, lucru care-i face îndreptățiți să riposteze pentru că rușii din acea zonă sunt „oprimați”.