• Ruşii spun că artileria lor a lovit mai multe bastioane ucrainene.
  • Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviaţie de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad.
  • Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forţa să-şi retragă forţele.

Ruşii spun că artileria lor a lovit mai multe bastioane ucrainene. „Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina„, a precizat Ministerul Apărării, conform Reuters.

Peste 600 de naţionalişti şi 61 de unităţi de arme şi echipamente militare au fost distruse„, conform Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviaţie de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad şi un mare depozit de muniţii din oraşul Mikolaiv, situat în sudul Ucrainei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie, în ceea ce a numit o operaţiune specială pentru a reduce capacităţile militare ale vecinului său din sud şi pentru a „elimina” „naţionalişti periculoşi”.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forţa să-şi retragă forţele.

Rușii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia

Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunile controlate de Rusia, a anunţat primarul oraşului asediat, potrivit CNN. Forţele ruseşti au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunea separatistă Doneţk, a declarat marţi primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, în timpul unui briefing la un centru media.

Am verificat deja listele cu cei care au fost deportaţi din Mariupol în Rusia sau în aşa-numita RPD. Aproape 40.000 de persoane. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica totul în acest moment, dar continuăm munca”, a declarat Boichenko.

Armata rusă „duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia, iar acolo îi foloseşte pentru diverse munci”, a adăugat Boichenko. Primarul a mai spus că locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de relocare şi sunt implicaţi în „munci umilitoare”.