„Salata rusească”, pe masa discuțiilor la summitul NATO de la Madrid

  • Oficialii internaţionali şi jurnaliştii au fost nedumeriţi să găsească „salată rusească” în meniul restaurantului intern din cadrul summitului NATO de la Madrid.
  • Cu toate acestea, conţinutul atractiv de carbohidraţi al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic şi potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.
  • Bucătarul spaniol Jose Andres, care a coordonat masa, a adăugat şi o „salată ucraineană”, aşa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

În timp ce aşteptau sosirea preşedintelui american Joe Biden şi a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, marţi, oficialii internaţionali şi jurnaliştii au fost nedumeriţi să găsească „salată rusească” în meniul restaurantului intern.

Amestecul de mazăre, cartofi, morcovi şi maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se aşteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o ameninţare la adresa securităţii în noul concept strategic al alianţei din cauza invaziei sale în Ucraina, prezenţa sa în meniu a provocat consternare, conform Reuters,

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puţin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicaţia spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conţinutul atractiv de carbohidraţi al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic şi potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marţi seara miniştrilor apărării şi de externe, aflaţi în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef’s Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat şi o „salată ucraineană”, aşa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.