Sean Penn susține că Zelenski s-a născut pentru acest moment

Cu doar câteva ore înainte ca Rusia să înceapă invazia Ucrainei, în urmă cu aproape un an, actorul Sean Penn a avut prima sa întâlnire în fața camerei de filmat cu președintele țării, Volodimir Zelenski.

A fost ca și cum își dădea seama de el însuși, că s-a născut pentru acest moment”, și-a amintit Penn într-un interviu acordat The Associated Press la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, sâmbătă, la o zi după premiera în cadrul festivalului a documentarului său Superpower”.

Penn și co-regizorul său Aaron Kaufman se aflau la Kiev pentru a filma un profil al actorului de comedie devenit președinte atunci când a izbucnit războiul. Imaginea președintelui intrând în cameră pentru acel prim interviu va fi cea care va avea cel mai mare impact asupra lui Penn.

Este greu de explicat, dar a existat o hotărâre în reacție la ceva cu care nimeni nu se mai confruntase vreodată”, a spus Penn. La o conferință de presă tot sâmbătă, Penn a spus că s-au întors la hotel după interviu și că bombardamentele au început chiar în acea noapte. Când l-au întâlnit prima dată pe Zelenski, acesta avea un costum adecvat și un birou adecvat”.

Următoarea dată când l-am văzut, era în camuflaj și țara lui era în război”, a spus Penn. Izbucnirea războiului a trimis documentarul pe o pistă neașteptată. Filmul conține alte interviuri cu președintele realizate în ultimul an.

După finalizarea proiectului, cei doi au continuat să vorbească în afara camerei. Anul trecut, Zelenski i-a înmânat starului de la Hollywood – care s-a implicat de-a lungul anilor în numeroase eforturi umanitare internaționale și împotriva războiului – Ordinul de Merit al Ucrainei. Penn a primit, de asemenea, o placă pe o pasarelă din Kiev care onorează liderii mondiali care și-au arătat solidaritatea cu Ucraina.

Penn a declarat pentru AP că oamenii vor fi cel mai mult surprinși de stăpânirea lui Zelenski asupra mecanismelor guvernamentale”.

Nu doar a lui, ci a tuturor celor de care se bazează, simțul său de a cartografia teritoriul diplomatic”, a spus el. El este în flăcări. Are acest dar extrem de mare pentru politică”. Penn a amintit civilizația” pe care a văzut-o când a părăsit Ucraina prin granița poloneză la câteva zile după ce a început invazia.

Nimeni nu claxona. Nimeni nu încerca să ocolească pe celălalt și să ia și exista un fel de acceptare liniștită”, a spus Penn în timpul interviului. Știți, și acestea erau familii care erau sfâșiate. Unele, cele mai multe rămân despărțite”.

Când vei câștiga, adu-l înapoi în Malibu. Oscarul este acolo, în biroul lui, și este gata să fie topit oricând vrea el să îl topească”, a precizat Penn în conferința de presă, după ce a amenințat că își va mirosi premiile în public dacă Zelenski nu va fi în program la transmisia Oscarurilor de anul trecut.

Exit mobile version