• NATO se teme ca Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice.
  • Secretarul general al NATO a spus că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război.
  • El a adăugat că, deşi poporul ucrainean rezistă cu curaj invaziei ruseşti, zilele următoare vor fi, probabil, mult mai grele.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, marți, că Rusia ar putea folosi arme chimice în urma invaziei sale în Ucraina şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag, preluat de Reuters.

„În ultimele zile, am auzit afirmaţii absurde despre laboratoare de arme chimice şi biologice”, a declarat Stoltenberg, citat de Welt am Sonntag, adăugând că Kremlinul inventează pretexte false pentru a justifica ceea ce nu poate fi justificat.

„Acum că aceste afirmaţii false au fost făcute, trebuie să rămânem vigilenţi, deoarece este posibil ca Rusia însăşi să planifice operaţiuni cu arme chimice sub această fabricare de minciuni. Aceasta ar fi o crimă de război”, a declarat Stoltenberg.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

El a adăugat că, deşi poporul ucrainean rezistă cu curaj invaziei ruseşti, zilele următoare vor fi, probabil, mult mai grele.

„Poporul ucrainean luptă cu curaj. Își apără viitorul și noi trebuie să-l susținem. Mâine ni se va alătura ministrul Apărării din Ucraina și partenerii din Georgia, Suedia și Uniunea Europeană. Întreaga lume condamnă acest război fără sens. Aliații din NATO, UE și alte state au introdus sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei”, a continuat el.

„Invazia rusă în Ucraina și mobilizarea din Belarus creează un nou mediu de securitate în Europa, așa că trebuie să ne revizuim postura de apărare pentru această realitate. Luăm în considerare mobilizarea aeriană și navală pentru a ne întări apărarea și mai multe exerciții militare”, a mai spus el.