• Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat în termeni duri decizia Rusiei de a anexa regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.
  • Șeful NATO a afirmat că ,,decizia lui Putin de a anexa mai multe temeri reprezintă ,,o escaladare serioasă încă de la începutul războiului”.
  • Jens Stoltenberg a reamintit, potrivit cotidianului Le Figaro, că orice decizie de admitere a unui stat în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate din partea liderilor ţărilor membre.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat vehement, vineri seară, anexările teritoriale decise de Rusia, avertizând că generează escaladarea conflictului, dar a amintit Ucrainei că admiterea în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate.

Mobilizarea militară decisă de preşedintele Vladimir Putin şi anexările teritoriale ,,constituie cea mai gravă escaladare a conflictului de când Rusia a invadat Ucraina în februarie” , a declarat Jens Stoltenberg, potrivit postului de televiziune CNN.

,,Putin a mobilizat sute de mii de trupe suplimentare, s-a angajat în ameninţări nucleare iresponsabile, iar acum a anexat ilegal noi teritorii ucrainene. Aceste acţiuni reprezintă cea mai gravă escaladare a conflictului de la începerea acestuia” , a subliniat secretarul general al NATO.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Volodimir Zelenski privind candidatura Ucrainei pentru integrarea în NATO în procedură rapidă, Jens Stoltenberg a reamintit, potrivit cotidianului Le Figaro, că orice decizie de admitere a unui stat în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate din partea liderilor ţărilor membre.

,,Ucraina are dreptul de a prelua din nou controlul asupra teritoriilor ocupate cu forţa, iar noi vom susţine acţiunile de eliberare a acestor teritorii” , a subliniat Jens Stoltenberg.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Ucraina va cere integrarea în Alianţa Nord-Atlantică prin procedură rapidă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, ca reacţie la decizia Rusiei.