• Șeful serviciilor de informații militare ucrainene afirmă că președintele rus ar putea căuta să taie Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud.
  • Acesta a avertizat că forțele rusești vor încerca să impună o linie de demarcație între regiunile neocupate și cele ocupate ale țării noastre.
  • Budanov a mai declarat că Rusia vrea să stabilească un coridor terestru de la granița rusă până în Crimeea și a spus că se așteaptă să vadă o încercare de a uni teritoriile ocupate de Rusia într-o singură entitate.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene afirmă că președintele rus, Vladimir Putin, ar putea căuta să taie Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Generalul de brigadă, Kyrylo Budanov, șeful Agenției de Informații a Apărării din Ucraina, a declarat că operațiunile Rusiei în jurul Kievului au eșuat și că, acum, este imposibil pentru armata rusă să răstoarne guvernul ucrainean. Războiul lui Putin se concentrează, acum, asupra sudului și estului țării, a spus el.

„Există motive să credem că el ia în considerare un scenariu coreean pentru Ucraina. Adică, [forțele rusești] vor încerca să impună o linie de demarcație între regiunile neocupate și cele ocupate ale țării noastre. De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord și Coreea de Sud în Ucraina”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Budanov a declarat că Rusia vrea să stabilească un coridor terestru de la granița rusă până în Crimeea și a spus că se așteaptă să vadă o încercare de a uni teritoriile ocupate de Rusia într-o singură entitate.

„Vedem, deja, încercări de a crea autorități paralele în teritoriile ocupate și de a forța oamenii să renunțe la moneda [ucraineană]”, a declarat Budanov, adăugând că se așteaptă ca ucrainenii să reziste eforturilor politice ale Rusiei.