Senatorul republican Rand Paul a blocat, pentru moment, ajutorul de 40 de miliarde promis de SUA pentru Ucraina

Senatorul SUA Rand Paul, republicanul pro Putin Senatorul republican Rand Paul a blocat, pentru moment, ajutorul de 40 de miliarde promis de SUA pentru Ucraina. Foto: Hepta
  • Senatorul republican Rand Paul a blocat de unul singur ajutorul promis de SUA Ucrainei, de aproximativ 40 de miliarde de dolari.
  • Reprezentantul conservator al SUA din Kentucky, Rand Paul, a blocat de unul singur ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, spre satisfacția presei de stat din Rusia.
  • Senatorul a explicat că America nu ar trebui să acționeze în detrimentul intereselor sale, considerând că Ucraina nu poate fi ajutată.

Senatorul republican Rand Paul a blocat de unul singur ajutorul promis de SUA Ucrainei, de aproximativ 40 de miliarde de dolari. „Am depus un jurământ Constituției SUA și nu oricărei alte țări… Nu putem salva Ucraina în timp ce condamnăm economia SUA”, a explicat Rand Paul, potrivit Washington Post.

Cu toate acestea, sabotajul lui Rand Paul este temporar, o decizie finală în această privință va fi luată săptămâna viitoare. Democrații au reacționat dur și l-au taxat pe senatorul Paul. „Acest om ajută Rusia să omoare zi de zi oameni nevinovați! Ar trebui să protestăm în fața casei sale”, ”O rușine, senatorul lui Vladimir Putin”, au fost doar câteva dintre mesaje.

Senatorul republican din Kentucky i-a sfidat joi pe liderii ambelor partide și a amânat de unul singur până săptămâna viitoare aprobarea Senatului a unui ajutor suplimentar 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul invaziei ruse.

Cu Senatul pregătit să dezbată și să voteze pachetul de ajutor militar și economic, Paul le-a refuzat liderilor acordul unanim de care aveau nevoie pentru a continua acest proces, în regim de urgență. Măsura bipartizană, susținută de președintele Joe Biden, subliniază hotărârea SUA de a-și consolida sprijinul pentru forțele depășite numeric ale Ucrainei, conform jurnaliștilor american.

Legislația a fost aprobată în mod covârșitor de către Cameră și are un puternic sprijin în Senat, atât din partea republicanilor, cât și a democraților.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a estimat că Ucraina ar putea avea nevoie de aproximativ 500-600 de miliarde de euro pentru a reconstrui orașele distruse în timpul „operațiunii speciale”, până în prezent.