• Senatul Statelor Unite a adoptat, joi după-amiază, planul de asistenţă destinat Ucrainei, în valoare de 40 de miliarde de dolari, finalizând procedura de aprobare în Congres.
  • Planul, care conţine măsuri de asistenţă economică, militară şi umanitară, a fost aprobat în Senatul de la Washington cu 86 de voturi pentru şi 11 împotrivă.
  • Camera Reprezentanţilor a aprobat măsurile în urmă cu aproape două săptămâni.

Senatul Statelor Unite a adoptat, joi după-amiază, planul de asistenţă destinat Ucrainei, în valoare de 40 de miliarde de dolari, finalizând procedura de aprobare în Congres, informează publicaţia The Hill.

Planul, care conţine măsuri de asistenţă economică, militară şi umanitară, a fost aprobat în Senatul de la Washington cu 86 de voturi pentru şi 11 împotrivă. Preşedintele Joseph Biden urmează să promulge rapid legea privind asistenţa destinată Ucrainei.

Camera Reprezentanţilor a aprobat măsurile în urmă cu aproape două săptămâni.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Este un plan amplu, care va răspunde nevoilor majore ale poporului ucrainean, aflat într-o luptă pentru supravieţuire. După cum a remarcat preşedintele Volodimir Zelenski, ucrainenii luptă pentru democraţie, aceeaşi democraţie pe care o iubim şi noi. Este o luptă de care noi nu trebuie să ne îndepărtăm”, a declarat senatorul Charles Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA.

Viitorul securităţii Americii şi principalele interese strategice vor fi configurate în funcţie de rezultatul acestei lupte. Oricine este preocupat de costurile susţinerii victoriei Ucrainei ar trebui să se gândească la costurile mai mari în situaţia în care Ucraina ar fi învinsă”, a afirmat, la rândul său, senatorul Mitch McConnell, liderul grupului republican.