• Senatul american a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care îl acuză pe Putin pentru crime de război.
  • Această acțiune reprezintă o rară dovadă de unitate în Congresul SUA profund divizat.
  • Rezoluția a încurajat Curtea Penală Internațională de la Haga să ia în vizor armata rusă pentru crime de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Senatul american a adoptat, marţi, în unanimitate, o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus, Vladimir Putin, ca fiind un criminal de război, o rară dovadă de unitate în Congresul profund divizat.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican, Lindsey Graham şi susţinută de senatori din ambele partide, a încurajat Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte naţiuni să vizeze armata rusă în orice investigaţie privind crimele de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toţi cei din această cameră ne-am unit, democraţii şi republicanii, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de răspundere pentru atrocităţile comise împotriva poporului ucrainean”, a declarat liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs rostit în plenul Senatului înainte de vot, relatează Reuters.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Rusia îşi numeşte acţiunile sale o „operaţiune militară specială” de demilitarizare şi „denazificare” a Ucrainei. De asemenea, Putin a numit ţara o colonie americană, cu un regim marionetă şi fără tradiţie de stat independent.

Moscova nu a capturat niciunul dintre cele mai mari zece oraşe din ţară în urma incursiunii sale care a început pe 24 februarie, cel mai mare asalt asupra unui stat european din 1945 încoace.