• Un oficial român spune că sistemele antiaeriene au fost activate și armata este gata să folosească toată puterea militară.
  • Florin Jipa: „600 de militari au fost desfășurați în nordul Dobrogei”.
  • Ramzan Kadîrov, șeful Ceceniei, se află în stare Critică. Florin Jipa: „Se vorbește că ar fi fost îngropat de viu”.

Pentru prima dată, un oficial român spune că sistemele antiaeriene au fost activate și armata este gata să folosească toată puterea militară pentru a apăra teritoriul românesc. Declarația a fost făcută de generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării, la un post de televiziune străin.

„Au fost desfăşuraţi 600 de militari în nordul Dobrogei, alături de radare mobile, iar sistemele de apărare antiaeriană au fost activate”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității.

„Am dislocat radare, avem apărarea activată şi am avut discutii cu aliaţii noştri pentru a găsi soluţii pentru a rezista în faţa agresiunii ruse,” a adăugat generalul Vlad în cadrul unui interviu.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

De asemenea, Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de informații al apărării din Ucraina, a declarat că Ramzan Kadîrov, șeful Ceceniei, teritoriu controlat de Kremlin, se află în stare critică.

„Se vorbește pe rețelele de socializare că ar fi fost îngropat de viu. Sunt mai multe variante, una ar fi că a avut un transplant de rinichi care nu a mers foarte bine sau că a consumat droguri, sau că ar fi chiar mâna Kremlinului”, a mai adăugat Florin Jipa.