• Iranul a furnizat în secret Rusiei un număr mare de gloanțe, rachete și obuze de mortier pentru războiul din Ucraina
  • Conform Sky News intenționează să furnizeze și mai multe.
  • Rusia, tot potrivit sursei, ar fi plătit în numerar pentru asistența de armament.

Iranul a furnizat în secret Rusiei un număr mare de gloanțe, rachete și obuze de mortier pentru războiul din Ucraina și intenționează să furnizeze și mai multe, potrivit Sky News, cu referire la o sursă anonimă din cadrul agențiilor de aplicare a legii, citează agenția Nova.

Conform Sky News, două nave cargo sub pavilion rusesc au părăsit portul iranian în luna ianuarie a acestui an, transportând aproximativ 100 de milioane de gloanțe, circa 300.000 de obuze, precum și muniție pentru lansatoare de rachete, mortiere și mitraliere.

Potrivit sursei postului de televiziune, pe ambele nave care se îndreptau spre Rusia se aflau aproximativ 200 de containere maritime cu arme. Moscova, potrivit sursei, a plătit pentru toate acestea în numerar.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Această informație vine în contextul în care sosesc informații conform cărora stocurile rusești de muniție se epuizează.

Dronele iraniene Shahed sunt folosite pentru a ataca orașele și infrastructura energetică a Ucrainei. La început, Teheranul a negat în mod constant datele privind furnizarea de drone către Rusia. În noiembrie, autoritățile iraniene au recunoscut livrarea de drone către Rusia, dar Teheranul a subliniat că livrările au fost efectuate înainte de invazia trupelor rusești în Ucraina.