• Oficialii ucraineni au efectuat aproape 90.000 de căutări cu ajutorul unui software.
  • Pe măsură ce se găsește un cadavru, se fotografiază.
  • De-a lungul războiului dintre Rusia și Ucraina, armata rusă a fost acuzată de un măcel.

Oficialii ucraineni au efectuat aproape 90.000 de căutări cu ajutorul unui software de recunoaștere facială, asupra soldaților ruși morți sau capturați în cele 52 de zile de la invazia lui Putin. Ei au scanat fețele inamicilor morți pe câmpul de luptă, pentru identificarea acestora, apoi le-au contactat familiile pentru a le da vestea că au murit.

Până în prezent, au fost identificate 582 de cadavre. Ucrainenii susțin utilizarea software-ului de scanare ca o modalitate brutală, dar eficientă în a stârni disidența Rusiei și de a descuraja alți luptători de a se implica în acest conflict. Totuși, unii analiști militari și programatori se tem că strategia ar putea să nu dea roade, ci mai de grabă să îi înfurie pe ruși.

Primul război cecen a fost oprit de mame ruse

Pe măsură ce se găsește un cadavru, se fotografiază imaginea acestuia și se caută conturile de rețele sociale, precum și conturile unui prieten, unei rude, totul prin intermediul unui software. Dacă există fotografii comune pe internet, în continuare, se anunță o persoană iubită despre moartea unui soldat și se atașează o fotografie a cadavrului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

De-a lungul războiului dintre Rusia și Ucraina, armata rusă a fost acuzată de uciderea a mii de civili în mai multe oraşe. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă. Mai marii lumii condamă ororile comise de Putin și de armata sa.