• Forţele ucrainene şi ruseşti încă se luptau duminică, stradă cu stradă, în Sievierodonetsk, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai.
  • Forţele ruseşti au cucerit cea mai mare parte a oraşului, dar trupele ucrainene au rămas sub controlul unei zone industriale şi al uzinei chimice Azot, unde se adăpostesc sute de civili.
  • Dar ruşii au distrus un pod peste râul Doneţ care leagă Sievierodonetsk de oraşul geamăn Lysychansk, a precizat Gaidai.

Apărătorii ucraineni luptă cu înverşunare pentru „fiecare metru” din Severodoneţk, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce forţele ruseşti au distrus un pod către un alt oraş de peste râu, lăsând civilii blocaţi cu o singură cale de ieşire.

Sievierodoneţk a devenit epicentrul bătăliei mai ample pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei. Forţele ruseşti au cucerit cea mai mare parte din oraş, conform Reuters.

Obiectivul tactic cheie al ocupanţilor nu s-a schimbat: ei fac presiuni în Sievierodonetţk, lupte severe sunt în curs de desfăşurare acolo, literalmente pentru fiecare metru”, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său video nocturn.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Forţele ucrainene şi ruseşti încă se luptau duminică, stradă cu stradă, în Sievierodonetsk, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai.

Forţele ruseşti au cucerit cea mai mare parte a oraşului, dar trupele ucrainene au rămas sub controlul unei zone industriale şi al uzinei chimice Azot, unde se adăpostesc sute de civili.

Aproximativ 500 de civili au rămas pe teritoriul uzinei Azot din Sievierodonetsk, dintre care 40 sunt copii. Armata încearcă să-i evacueze”, a declarat Gaidai.

Dar ruşii au distrus un pod peste râul Doneţ care leagă Sievierodonetsk de oraşul geamăn Lysychansk, a precizat Gaidai.