• Soldații ucraineni ung cu grăsime de porc gloanțele cu care trag în ceceni.
  • Garda Națională a Ucrainei a distribuit pe contul său de Twitter o înregistrare video care pare să arate luptătorii Azov ungând gloanțele cu grăsime de porc, aparent pentru a fi folosite împotriva cecenilor musulmani.

O înregistrare video difuzată de Garda Națională a Ucrainei arată cum luptătorii din Azov ung în grăsime de porc gloanțele care urmează să fie folosite împotriva luptătorilor ceceni musulmani.

Garda Națională a Ucrainei a distribuit pe contul său de Twitter o înregistrare video care pare să arate luptătorii Azov ungând gloanțele cu grăsime de porc, aparent pentru a fi folosite împotriva cecenilor musulmani detașați în țara lor, în timp ce Rusia își intensifică asaltul militar asupra Ucrainei.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ

Azov, o unitate militară de infanterie de extremă-dreapta, formată exclusiv din voluntari, este formată din ultranaționaliști care sunt acuzați că adăpostesc ideologie neonazistă și de supremație a albilor. Aceștia au luptat pentru prima dată alături de armata ucraineană în estul țării în 2014 împotriva separatiștilor pro-ruși și de atunci au fost încorporați în forțele armate regulate.

În înregistrarea video, care nu a putut fi verificată în mod independent de Al Jazeera, un bărbat care se presupune că este membru al luptătorilor Azov este văzut înmuiind gloanțe în ceea ce pare a fi grăsime de porc în timp ce se adresează luptătorilor ceceni.

El spune: „Dragi frați musulmani. În țara noastră, nu veți ajunge în rai. Nu vi se va permite să intrați în rai. Mergeți acasă, vă rog. Aici, veți avea probleme. Vă mulțumesc pentru atenție, la revedere”.