• HIMARS au o rază de acțiune mai mare și sunt mai precise decât artileria din epoca sovietică pe care Ucraina a avut-o în arsenalul său.
  • Serghei Șoigu a ordonat la începutul acestei săptămâni generalilor să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a armelor de artilerie ale Ucrainei.
  • Occidentul a furnizat Ucrainei artilerie grea cu rază de acțiune mai lungă și sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Statele Unite vor trimite încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) în Ucraina, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în cadrul celui mai recent pachet militar pentru a susține Kievul în timp ce se confruntă cu un bombardament puternic din partea forțelor ruse.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat la începutul acestei săptămâni generalilor să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a armelor de artilerie ale Ucrainei, după ce armele furnizate de Occident au fost folosite pentru a lovi liniile de aprovizionare rusești. La aproape cinci luni de când președintele Vladimir Putin a ordonat invazia, forțele rusești macină regiunea Donbas din estul Ucrainei și ocupă aproximativ o cincime din țară.

Vom continua să găsim modalități inovatoare de a susține sprijinul nostru pe termen lung pentru bărbații și femeile curajoase din forțele armate ucrainene și ne vom adapta asistența pentru a ne asigura că Ucraina are tehnologia, muniția și puterea de foc pură pentru a se apăra, a declarat Austin la începutul unei întâlniri virtuale cu aliații privind Ucraina.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Occidentul a furnizat Ucrainei artilerie grea cu rază de acțiune mai lungă și sisteme de rachete cu lansare multiplă pentru a ajuta Kievul să reziste în pofida supremației artileriei rusești în ceea ce privește numărul și muniția. Ucraina afirmă că a efectuat cu succes lovituri asupra a 30 de centre logistice și de muniții rusești, folosind mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă furnizate recent de Occident.

HIMARS au o rază de acțiune mai mare și sunt mai precise decât artileria din epoca sovietică pe care Ucraina a avut-o în arsenalul său. Austin a declarat că noul pachet va include, de asemenea, cartușe pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă, precum și muniții de artilerie.

Cel mai recent pachet ar aduce numărul total de 16 sisteme HIMARS pe care Statele Unite le-au furnizat Ucrainei. De la începutul războiului, Statele Unite au oferit asistență de securitate în valoare de 8 miliarde de dolari, inclusiv 2,2 miliarde de dolari în ultima lună.