• Prețul petrolului a crescut vertiginos în ultima săptămână după ce Statele Unite și aliații săi au sancționat Rusia din cauza invaziei.
  • Un grup bipartizan de senatori americani a introdus joi un proiect de lege pentru a interzice importurile americane de petrol rusesc.
  • După ce Rusia a invadat Ucraina, Casa Albă a impus sancțiuni asupra exporturilor de tehnologii către rafinăriile rusești și asupra gazoductului Nord Stream 2, care nu a fost niciodată lansat.

Statele Unite și aliații europeni analizează posibilitatea de a interzice importurile de petrol rusesc, a declarat duminică secretarul de stat american Antony Blinken, iar Casa Albă s-a coordonat cu principalele comisii ale Congresului care avansează cu propria interdicție.

Europa se bazează pe Rusia pentru țiței și gaze naturale, dar a devenit mai deschisă la ideea de a interzice produsele rusești în ultimele 24 de ore, a declarat duminică pentru Reuters o sursă familiarizată cu discuțiile. Între timp, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat, de asemenea, într-o scrisoare de duminică, că această cameră „explorează” o legislație pentru a interzice importul de petrol rusesc și că Congresul intenționează să promulge săptămâna aceasta un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca răspuns la invazia militară a Moscovei în țara vecină.

Casa Albă discută, de asemenea, cu Comisia de finanțe a Senatului și cu Comisia pentru căi și mijloace a Camerei Reprezentanților despre o potențială interdicție, a precizat sursa. totuși, Blinken a subliniat, de asemenea, importanța menținerii unor livrări stabile de petrol la nivel global.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

„Suntem acum în discuții foarte active cu partenerii noștri europeni cu privire la interzicerea importului de petrol rusesc în țările noastre, menținând, bineînțeles, în același timp, o aprovizionare constantă cu petrol la nivel global”, a declarat Blinken într-un interviu în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC.

Blinken, care se află într-o călătorie prin Europa pentru a coordona cu aliații răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina, a mai spus că a discutat sâmbătă despre importurile de petrol cu președintele Joe Biden și cu cabinetul său.