• Ministerul Apărării al Federației Ruse ar fi comandat un lot nou din cele mai recente rachete hipersonice Zircon, despre care președintele Vladimir Putin spune că sunt „unice în lume” .
  • Ministerul nu a confirmat oficial comanda.
  • La începutul lunii iunie, Rusia anunța că a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului.

Ministerul Apărării al Federației Ruse ar fi comandat un lot nou din cele mai recente rachete hipersonice Zircon, despre care președintele Vladimir Putin spune că sunt „unice în lume” .

Contractul suplimentar este de câteva zeci de rachete și trebuie finalizată în 2023, scrie TASS, cîtând surse din cadurl Ministeruui Apărării, potrivit Ukrainska Pravda.

Ministerul nu a confirmat oficial comanda.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

De altfel, potrivit lui Dmitri Medvedev, citat de TASS, Rusia mai are arme în arsenalul său pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina. „Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii de bun simț, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Nici nu a lovit toate țintele inamice posibile în localități. «» Toate la vremea lor. „

La sfârșitul lunii iulie, anul curent, Putin spunea că marina rusă va primi în următoarele luni noi rachete hipersonice de croazieră Zircon, iar zonele în care acestea vor fi desfăşurate vor depinde de interesele Kremlinului.

Distribuirea acestor rachete către forţele armate ruse va începe în lunile următoare. Fregata Amiralul Gorşkov va fi prima care va merge într-o misiune ofensivă având la bord aceste arme formidabile” , a afirmat Putin.

Aspectul cheie aici este capacitatea marinei ruse… Ea poate să răspundă cu o viteză fulgerătoare tuturor celor care vor decide să încalce suveranitatea şi libertatea noastră” , a mai declarat Vladimir Putin.

Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului.

La începutul lunii iunie, Rusia anunța că a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului