• Președintele rus este pe cale să îl atragă pe Aleksandr Lukașenco, președintele Belarusului, în războiul din Ucraina.
  • Potrivit „The Kyiv Independent”, paraşutiştii din Belarus ar putea fi desfăşuraţi, în Ucraina, încă din această dimineaţă.
  • Până în prezent, Belarusul nu s-a implicat direct cu soldaţi în conflict, dar a permis folosirea teritoriului său pentru plasarea de trupe şi pentru facilitarea unui atac asupra Ucrainei din Nord.

După mai multe zile fără progrese semnificative Vladimir Putin este pe cale să îl atragă pe aliatul său, Aleksandr Lukaşenko, președintele Belarusului, în războiul din Ucraina.

„The Kyiv Independent” relatează că paraşutiştii din Belarus ar putea fi desfăşuraţi, în Ucraina, încă din această dimineaţă.

Publicaţia spune că are mai multe surse care susţin că decizia a fost luată şi că, începând cu dimineaţa zilei de douăzeci și opt februarie, primul avion Il-76 urmează să decoleze, transportând paraşutişti belaruşi care vor fi desfăşuraţi împotriva Ucrainei.

Recomandări

„IDF ȘTIA DE ATACUL HAMAS”
E „PUTIN” PLECAT
MCDONALD'S ARE PROBLEME CU A.I.
THE SKY IS THE LIMIT
ZÂMBETUL TE COSTĂ
BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE

Forţele armate ale Belarusului includ aproape 45.000 de militari şi se crede că cei desfăşuraţi în Ucraina ar putea fi trimişi în zona Kievului sau Zhytomyr.

Washington Post, citând un oficial neidentificat al administraţiei americane, a semnalat că în cursul zilei de azi trupele Belarusului ar urma să intre în luptă.

Totuşi, este posibil ca operaţiune să fie amânată, având în vedere că, în acestă dimineaţă, au loc negocieri între Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa din Belarus şi Ucraina.

Mass-media de opoziţie din Belarus a lansat o campanie împotriva războiului. Acesta îi îndeamnă pe toţi soldaţii din Belarus să nu se supună unor ordine ilegale care i-ar arunca într-un război împotriva unei naţiuni prietene.

Zvonurile privind implicarea oficială a Belarusului, în război, au început să circule la douăzeci și șapte februarie, în a patra zi de război, în urma unui raport, prezentat cercurilor diplomatice, de către jurnalişti de opoziţie din ţara condusă de Alexander Lukaşenko.

Belarusul, până în prezent, nu s-a implicat direct cu soldaţi în conflict, dar a permis folosirea teritoriului său pentru plasarea de trupe şi pentru facilitarea unui atac asupra Ucrainei din Nord.