• Circulația trenurilor a fost suspendată vineri dimineața în apropiere de Novîi Oskol, un oraș din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, după ce resturi ale unei rachete au căzut în apropierea căii ferate, potrivit Reuters, care îl citează pe guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.
  • Gladkov a anunţat pe Telegram că apărarea antiaeriană rusă a doborât rachete lângă Novîi Oskol, oraş cu circa 18.000 de locuitori, care se află la aproximativ 90 de kilometri la nord de frontiera cu Ucraina.
  • Rusia a invadat Ucraina la 24 ianuarie în ceea ce a numit ,,operaţiune militară specială”.

Circulaţia feroviară a fost suspendată vineri dimineaţa lângă Novîi Oskol, oraş din regiunea rusă Belgorod de la frontiera cu Ucraina, după ce schijele unei rachete au căzut pe liniile feroviare, a anunţat guvernatorul Viaceslav Gladkov, potrivit The Guardian și Reuters.

Gladkov a anunţat pe Telegram că apărarea antiaeriană rusă a doborât rachete lângă Novîi Oskol, oraş cu circa 18.000 de locuitori, care se află la aproximativ 90 de kilometri la nord de frontiera cu Ucraina.

,,Liniile feroviare au fost avariate. Circulaţia trenurilor a fost temporar suspendată” , a spus Gladkov, adăugând că nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Potrivit Reuters, veridicitatea informaţiilor nu poate fi verificată şi, deocamdată, nu există o reacţie din partea Kievului.

Joi, Gladkov a acuzat Ucraina că a bombardat o clădire rezidenţială din oraşul Belgorod, centrul administrativ al regiunii omonime.

Regiunile de frontieră ale Rusiei au raportat sporadic incidente după ce forţele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie, fiind vizate în special depozite de muniţii şi de combustibil.

Însă săptămâna trecută Rusia a raportat o ,,creştere semnificativă” a tirurilor ucrainene vizând teritoriile ruse de la graniţa cu Ucraina. Potrivit Moscovei, aceste lovituri au lovit imobile rezidenţiale, centrale electrice, clădiri administrative şi puncte de trecere a frontierei.

Rusia a invadat Ucraina la 24 ianuarie în ceea ce a numit ,,operaţiune militară specială”.