• Trupurile a doi britanici uciși în Ucraina vor fi repatriate în cadrul unui schimb de prizonieri cu soldați ruși.
  • Trupurile celor doi bărbați au fost predate împreună cu 116 ucraineni, care erau deținuți în închisori rusești.
  • Prețul plătit pentru acest schimb a fost eliberarea a 63 de ruși încarcerați.

Trupurile a doi britanici uciși în Ucraina vor fi repatriate în cadrul unui schimb de prizonieri cu soldați ruși. Voluntarii britanici eroi Chris Parry, în vârstă de 28 de ani, și colegul Andrew Bagshaw, în vârstă de 47 de ani, au fost confirmați morți luna trecută în timp ce efectuau o operațiune de salvare într-o zonă de acțiune militară intensă din Ucraina.

Trupurile celor doi bărbați au fost predate împreună cu 116 ucraineni, care erau deținuți în închisori rusești. Schimbul a fost confirmat de Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean. Prețul plătit pentru acest schimb a fost eliberarea a 63 de ruși încarcerați.

Noi continuăm să lucrăm. Să-i aducem pe toți înapoi”, a declarat Yermak. Chris a salvat peste 400 de vieți”, plus multe animale abandonate, a declarat luna trecută familia sa, care l-a descris ca fiind „un tânăr încrezător, deschis și aventuros, care era loial tuturor celor pe care îi cunoștea”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Potrivit unei declarații a părinților lui Bagshaw, cei doi încercau să salveze o femeie în vârstă într-o zonă de acțiune militară intensă, când mașina lor a fost lovită de un obuz de artilerie. Declarația lui Rob, Christine și Katy Parry a spus Cu mare tristețe trebuie să anunțăm că iubita noastră Chrissy a fost ucisă împreună cu colegul său Andrew Bagshaw în timp ce încercau o evacuare umanitară din Soledar, în estul Ucrainei. Determinarea sa altruistă în a-i ajuta pe bătrânii, tinerii și persoanele defavorizate de acolo ne-a făcut pe noi și pe familia sa mai mare extrem de mândri. Nu ne-am imaginat niciodată că ne vom lua rămas bun de la Chris, când avea o viață atât de plină în față. A fost un fiu grijuliu, un frate fantastic, cel mai bun prieten pentru atât de mulți și un partener iubitor pentru Olga. Chris a fost un tânăr încrezător și aventurier, care era loial tuturor celor pe care îi cunoștea. A trăit și a lucrat departe ca inginer de software, dar Cornwall a fost întotdeauna casa lui. Îi plăcea să se cațere pe stâncă, să meargă cu bicicleta, să alerge și să facă parașutism și își dorea să călătorească prin lume. S-a simțit atras de Ucraina în martie, în cel mai întunecat moment al acesteia, la începutul invaziei rusești, și i-a ajutat pe cei mai nevoiași, salvând peste 400 de vieți, plus multe animale abandonate. Este imposibil să exprimăm în cuvinte cât de mult ne va lipsi, dar va fi pentru totdeauna în inimile noastre. Ne simțim atât de privilegiați că a ales familia noastră din care să facă parte.”

Bagshaw, rezident în Noua Zeelandă, se afla în Ucraina pentru a livra ajutoare umanitare, potrivit presei neozeelandeze.

O declarație a părinților săi, Dame Sue și profesorul Phil Bagshaw, a spus: El și un coleg, Chris Parry, încercau să salveze o femeie în vârstă din Soledar, într-o zonă de acțiune militară intensă, când mașina lor a fost lovită de un obuz de artilerie. Autoritățile ucrainene și oficialii guvernamentali din Noua Zeelandă și Londra au depus eforturi pentru a afla mai multe detalii, dar nu se mai știe prea multe despre circumstanțele morții sale. Din cauza proceselor juridice oficiale din Ucraina, va trece ceva timp până când corpul lui Andrew va fi repatriat în Noua Zeelandă. Andrew și-a asumat cu abnegație multe riscuri personale și a salvat multe vieți; îl iubim și suntem foarte mândri de ceea ce a făcut. Andrew, în vârstă de 47 de ani, era necăsătorit, avea un frate, două surori și șapte nepoți și nepoate. Era cercetător științific în domeniul geneticii, dar lucra ca lucrător umanitar voluntar în Ucraina din aprilie anul trecut. Intenționăm ca moartea sa să nu fie în zadar. Suntem printre numeroșii părinți care deplâng moartea fiilor și fiicelor lor. Îndemnăm țările civilizate ale lumii să oprească acest război imoral și să îi ajute pe ucraineni să își scape patria de un agresor.”