• Peste 7.000 de ruși au rămas blocați în Thailanda, o altă destinație populară de plajă, din cauza anulărilor de zboruri, a monedei rublei în cădere liberă și a problemelor de plată.
  • Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.
  • Sistemul internațional de plăți SWIFT a deconectat mai multe bănci rusești de la rețeaua sa.

Atunci când turistul rus Konstantin Ivanov, aflat în Indonezia, în Bali, a încercat să retragă bani din contul său bancar de la un bancomat, tranzacția sa a fost blocată. Sancțiunile fără precedent împotriva băncilor rusești din cauza invaziei Rusiei în Ucraina își pun amprenta asupra cetățenilor săi de peste hotare, care au fost nevoiți să se chinuie să găsească numerar sau să apeleze la tranzacții criptografice pentru a se descurca.

„Acest lucru a creat o problemă uriașă pentru noi. Am fost lăsați complet deposedați de finanțele noastre – este ca și cum ar fi fost complet înghețate și nu le putem folosi deloc aici”, a declarat Ivanov, în vârstă de 27 de ani, adăugând că ar putea fi nevoit să își caute un loc de muncă în Indonezia.

Bali este o destinație de vacanță populară pentru turiștii ruși, care au venit cu zecile de mii pe insulă înainte de pandemie și au fost printre primii care s-au întors când granițele au fost redeschise parțial anul trecut.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

Aproximativ 1.150 de ruși au intrat în Indonezia în ianuarie 2022, potrivit datelor biroului de statistică.
Rifki Saldi Yanto, managerul unei cafenele locale, a declarat că a observat o scădere a numărului de clienți ruși în ultimele zile și că mulți dintre ei plătesc acum cu numerar în loc de card de credit.

Ambasada Rusiei la Jakarta a declarat că oferă informații și asistență oricărui cetățean care se confruntă cu probleme și care ar avea nevoie de bani. Denis Tetiushin, un purtător de cuvânt al ambasadei, a declarat că Pochta Bank din Rusia oferă acum un card virtual care utilizează sistemul UnionPay din China în loc de Visa sau Mastercard.