• Ucraina a deschis o linie telefonică menită să faciliteze contactul dintre studenții străini din țară și familiile lor.
  • Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a spus că la nivelul Ucrainei se fac eforturi care să asigure siguranță să accelereze părăsirea teritoriului ucrainean de către studenții străini.

Ucraina a deschis o linie telefonică pentru studenții străini – proveniți din Asia și Africa, potrivit unui anunț al ministrului ucrainean de Externe Dmytro Kuleba. Acest pas este legat de plângerile studenților din țări africane și asiatice cu privire la discriminare atunci când încearcă să părăsească teritoriul Ucrainei.

Am înființat o linie telefonică de urgență pentru studenții africani, asiatici și alți studenți care doresc să părăsească Ucraina din cauza invaziei Rusiei.+380934185684. Lucrăm intensiv pentru a le asigura siguranța & a le accelera trecerea. Rusia trebuie să înceteze agresiunea sa care ne afectează pe toți”, a scris ministrul de Externe al Ucrainei, într-o postare publicată pe Twitter.

Ministerul de Externe ucrainean spune că toate punctele de control sunt deschise 24/7 și toți deținătorii de pașapoarte trebuie să fie notificați pe principiul primul venit, primul servit.

Linia fierbinte este deschisă în cazul unor încălcări ulterioare împotriva străinilor care doresc să părăsească țara.