• Kremlinul era conștient de apărarea aeriană a Ucrainei, care datează din epoca sovietică.
  • După șase luni de război, avioanele rusești zboară rareori în Ucraina și, în schimb, trag cu rachete cu rază lungă de acțiune.
  • Cel mai recent, forțele ruse au efectuat un atac aerian în apropierea unei centrale electrice din Nikolaev.

Ucraina a doborât aproximativ 55 de avioane de luptă rusești de la începutul războiului, a declarat comandantul Forțelor Aeriene americane în Europa. Generalul James Hecker a declarat luni (marți, AEST) la Conferința Air, Space and Cyber din Washington DC, că Rusia nu a reușit niciodată să stabilească o superioritate aeriană asupra Ucrainei.

Kremlinul era conștient de apărarea aeriană a Ucrainei, care datează din epoca sovietică, dar loviturile inițiale ale Rusiei de la sfârșitul lunii februarie nu au reușit să distrugă aceste arme, cum ar fi rachetele sol-aer. Luptătorii ucraineni au fost, de asemenea, echipați cu sisteme antiaeriene mai simple, cum ar fi Stingers, proiectată de SUA, o rachetă simplă montată pe umăr care folosește un senzor infraroșu pentru a arunca în aer avioanele care zboară la joasă înălțime.

Ca urmare, după șase luni de război, avioanele rusești zboară rareori în Ucraina și, în schimb, trag cu rachete cu rază lungă de acțiune. Când au încercat să își ducă avioanele de luptă și avioanele în interiorul acestor zone de angajare a rachetelor (ucrainene), au fost doborâte, a declarat Hecker.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Aproximativ aproximativ 55 de avioane de luptă rusești au fost doborâte de apărarea antiaeriană și antirachetă integrată pentru Ucraina. Luni, Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a pierdut 55 de avioane de luptă de la începutul războiului, la 24 februarie, inclusiv patru care au fost foarte probabil” distruse în ultimele 10 zile.

Între timp, forțele rusești continuă să efectueze lovituri aeriene care afectează infrastructura civilă în timpul luptelor în curs de desfășurare din Ucraina, a declarat luni un înalt oficial militar american.

Cel mai recent, forțele ruse au lovit un baraj în apropiere de Kryvyi Rih și au efectuat un atac aerian în apropierea unei centrale electrice din Nikolaev, a precizat oficialul.