• Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.
  • Potrivit Ukrinform, Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene  a declarat că a distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, 5 rachete de croazieră și 9 UAV.
  • Nu se cunosc detalii despre țările care livrează astfel de sisteme antiaeriene, însă cel mai probabil sunt țări din blocul ex-sovietic care dețin aceste arme de pe vremea URSS.

Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.

Sistemul de rachete S-300 își îndeplinește eficient activitatea împotriva unei părți semnificative a obiectelor ocupanților ruși și poate doborî avioane, rachete de croazieră și rachete balistice la o distanță de 5 până la 150 de kilometri. În același timp, nu contează la ce distanță zboară o țintă – 10 metri sau 27 de kilometri”, au transmis ucrainenii într-un comunicat.

Forțele aeriene ucrainene au distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, cinci rachete de croazieră și nouă UAV. Desigur, cifrele sunt oferite de partea ucraineană și nu pot fi verificate.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

La rândul său, Rusia se laudă că a distrus astfel de sisteme antiaeriene furnizate Ucrainei, la mijlocul lunii aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că rachetele rusești Kalibr au distrus patru