• Ucraina crede că poate recâştiga Herson până la sfârşitul lui noiembrie.
  • Ucraina va lansa contraofensiva din Crimeea anul viitor.
  • Întrebat dacă Ucraina plănuieşte o contraofensivă în Crimeea – care a fost anexată în 2014 – Budanov a spus că aceasta se va întâmpla anul viitor”.

Generalul-maior ucrainean Kirilo Budanov, şeful Direcţiei de Informaţii pentru Apărare a naţiunii, a discutat despre rezultatul probabil al războiului într-un interviu amplu pentru The War Zone, citat de Sky News.

În opinia sa, contraofensiva ucraineană pentru recucerirea Hersonului se va încheia până la sfârşitul lunii viitoare.

Rusia se regrupează în zonă cu aproximativ 40.000 de soldaţi – inclusiv cele mai antrenate şi mai capabile unităţi ruseşti” – a spus el. Printre acestea se numără apărarea aeriană, forţele de operaţiuni speciale şi infanteria navală.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Întrebat dacă Ucraina plănuieşte o contraofensivă în Crimeea – care a fost anexată în 2014 – Budanov a spus că aceasta se va întâmpla anul viitor”. În ceea ce priveşte momentul în care se va încheia războiul, el a spus că va fi o bună ocazie de a pune capăt războiului” atunci când Ucraina va ajunge la graniţele sale din 1991, când ţara şi-a câştigat independenţa faţă de Rusia.

El a spus că acest lucru se va întâmpla anul viitor”, dar nu a oferit mai multe detalii. Întrebat dacă preşedintele rus Vladimir Putin va supravieţui, Budanov a răspuns: Este puţin probabil ca el să supravieţuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuţii active cu privire la cine ar putea să-l înlocuiască”.