• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, în Consiliul de Securitate al Ucrainei, care s-a reunit vineri, că va depune solicitarea formală pentru ca Ucraina să se alăture alianței NATO.
  • ,,Facem pasul decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO” , a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.
  • Şeful NATO urmează să ţină o conferinţă de presă la ora 19:00.

Preşedintele ucrainian Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina a depus o cerere oficială de aderare rapidă la alianţa militară NATO şi că Kievul este pregătit pentru discuţii cu Moscova, dar nu şi cu preşedintele Vladimir Putin.

Liderul ucrainean a făcut comentariile sale într-o înregistrare video care părea destinată să fie o replică după ce Putin a organizat o ceremonie la Moscova pentru a proclama patru regiuni ucrainene parţial ocupate ca teritoriu rusesc anexat.

,,Facem pasul decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO” , a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Videoclipul îl arată pe Zelenski anunţând cererea de aderare şi apoi semnând un document alături de premierul ucrainian şi de preşedintele parlamentului.

Anunţul a fost de natură să atingă un punct sensibil la Moscova, care prezintă blocul NATO la nivel naţional ca pe o alianţă militară ostilă, hotărâtă să intervină în sfera de influenţă a Moscovei şi să o distrugă.

Şeful NATO urmează să ţină o conferinţă de presă la ora 19:00.