• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, în Consiliul de Securitate al Ucrainei, care s-a reunit vineri, că va depune solicitarea formală pentru ca Ucraina să se alăture alianței NATO.
  • ,,Facem pasul decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO” , a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.
  • Şeful NATO urmează să ţină o conferinţă de presă la ora 19:00.

Preşedintele ucrainian Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina a depus o cerere oficială de aderare rapidă la alianţa militară NATO şi că Kievul este pregătit pentru discuţii cu Moscova, dar nu şi cu preşedintele Vladimir Putin.

Liderul ucrainean a făcut comentariile sale într-o înregistrare video care părea destinată să fie o replică după ce Putin a organizat o ceremonie la Moscova pentru a proclama patru regiuni ucrainene parţial ocupate ca teritoriu rusesc anexat.

,,Facem pasul decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO” , a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Videoclipul îl arată pe Zelenski anunţând cererea de aderare şi apoi semnând un document alături de premierul ucrainian şi de preşedintele parlamentului.

Anunţul a fost de natură să atingă un punct sensibil la Moscova, care prezintă blocul NATO la nivel naţional ca pe o alianţă militară ostilă, hotărâtă să intervină în sfera de influenţă a Moscovei şi să o distrugă.

Şeful NATO urmează să ţină o conferinţă de presă la ora 19:00.